Un zâmbet pe chipurile copiilor refugiaților…

August 2015

Aceasta a fost ideea domnului Jürgen Nauditt – CEO Mortimer English Club – pusă în practică pentru numeroșii refugiați care au sosit recent în Germania și în multe alte țări.

Pentru a realiza câteva momente frumoase pentru copii și pentru a-i înveseli, ne-am pus în mișcare imediat și am angajat o domnișoară – claun profesionist, care a pus în scenă un spectacol special în noua tabără de refugiați din Lüdenscheid, chiar în apropierea sediului Mortimer. Imediat, claunul a fost înconjurat de spectatorii cei mici, dar și de părinții lor, care au venit și au privit cu entuziasm cum, printre altele, din niște baloane se pot crea lucruri magice.

De asemenea, am discutat cu autoritățile locale, iar acestea vor oferi refugiaților cursuri de limbă gratuite în viitorul apropiat. Cu ajutorul materialelor noastre de predare explicite, am reușit să predăm limba germană într-un mod distractiv, prin jocuri și suntem încântați că, în acest fel, am reușit să ne aducem contribuția și să aducem un zâmbet pe chipurile copiilor.