La masă cu regele și regina!

Iunie 2014

We met the king, the queen and the whole family of black and white rooks, knights, bishops and pawns!

Întâlnirea lunii iunie la Storyteller a fost orchestrată de Mihaela Sandu, care ne-a fermecat prin modul original în care ne-a povestit despre șah. Mihaela a vorbit tot timpul în engleză și Mortimer a fost încântat să afle povestea fiecărei piese și apoi să participe în calitate de asistent la partidele care s-au desfășurat.

Toți cei prezenți au primit sfaturile maestrei și explicații pentru a găsi cele mai bune mutări. Ne-am bucurat că părinții și copiii au apreciat deopotrivă acest eveniment și cu toții dorim să ne reîntâlnim cu șahul cât mai curând!

Îi mulțumim Mihaelei Sandu și o așteptăm cu drag, oricând, la Mortimer English Club București!

Mihaela Sandu joacă șah de la 10 ani și spune că a fost atrasă irezistibil de acest joc încă de la început. A jucat foarte mult și a studiat intensiv, astfel că 4 ani mai târziu a obținut prima medalie la un campionat național de junioare și, de asemenea, a fost medaliată cu argint la Campionatele Europene de Junioare (sub 14 ani). Este mare maestră internațională și face parte din lotul olimpic feminin de șah al României. A participat la Olimpiada de Șah 2012 ca membră a echipei olimpice a României, cu care a obținut locul 5. În 2013 a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național Feminin. În 2014 a câștigat medalia de argint la Campionatul Național Feminin de Șah.

În calitate de antrenoare de șah, a obținut locul I la fete sub 8 ani la Campionatul Uniunii Europene de la Mureck 2011, cu eleva Adela Sârbu. Este absolventă a Școlii Naționale de Antrenori, promoția 2013.