» Un nou master francizor Mortimer pentru Peninsula Arabă şi Egipt!

Decembrie 2009

La sediul central din Herscheid, angajaţii şi conducerea Mortimer English Club se uită pe harta lumii – plăcut surprinşi de rapida expansiune internaţională. În curând va exista posibilitatea de a urma cursuri Mortimer în alte 8 ţări: Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Qatar, Kuweit, Bahrain, Oman, Yemen şi Egipt.

Mahmoud Galal, un om de afaceri din Egipt, a aflat despre programul educativ inovator Mortimer pe Internet. A fost impresionat de concept si consideră modul de predare foarte interesant.

Mai apoi, Mahmoud şi soţia sa Beverly Galal au vizitat sediul din Herscheid unde au fost impresionaţi de materialele creative şi metodele de predare. Aşteptările lor referitor la această excursie au fost atinse. După ce s-a consultat cu partenerul său de afaceri, domnul Abou Alkhair Faisal, domnul Galal a decis că Mortimer-English Club va fi prezent pe aceste noi pieţe.

Domnul Faisal a devenit master francizor pentru Arabia Saudită şi Ţările din Golful Persic în timp ce Mahmoud Galal va dezvolta afacerea în Egipt, în calitate de master francizor.

Mahmoud şi Beverly Galal din Arabia Saudită.

“Acest nou concept acoperă un segment important care lipseşte în ţara noastră” – spune domnul Galal. “Nu avem o metodă aşa de inovatoare în domeniul limbilor străine, iar învăţarea limbii engleze este din ce în ce mai necesară pe tot cuprinsul globului. Astfel că sunt foarte fericit să aduc Mortimer în lumea Arabă.”

Cursul pentru cei doi master francizori s-a desfășurat la începutul lunii decembrie la sediul central din Germania. Domnul Galal cu soţia sa şi cele două fete au absolvit un curs intensiv și au dezvoltat o abordare strategică de extindere a conceptului Mortimer în Orientul Mijlociu. Echipa Mortimer a fost încântată de întâlnirea cu exoticii oaspeţi si a învăţat multe lucruri noi despre cultura arabă. Este impresionant să simţi pe propria piele cum cunoaşterea unei limbi străine poate apropia oameni din culturi diferite.

Cartierul general al Mortimer din Riad – capitala Arabiei Saudite – este actualmente în renovare. Este incredibil cât de încântaţi şi motivaţi sunt saudiţii: deja mulţi copii şi adulţi şi-au arătat interesul. Toată echipa Mortimer le urează mult noroc şi succes în noua întreprindere.

Mortimer English Club este reprezentat acum de 13 master francizori în cincisprezece ţări. Interesul internaţional pentru conceptul Mortimer este fascinant. Directorii generali Karola Scheer şi Juergen Nauditt speră că noi ţări se vor alătura în curând. Mortimer este in căutare de mai mulţi parteneri şi master francizori dornici să predea în baza conceptului nostru inovator sau să conducă o şcoală, atât în ţară cât şi în afara ei.