Proiectul “Little Flower” – satul cu bolnavi de lepră din India

Implicare socială

Proiectul "Little Flower" – satul cu bolnavi de lepră din India

Mortimer English Club se bucură că poate sponsoriza acest proiect şi trimite cu regularitate o donaţie către copiii şi cursanţii “Little Flower”.

Istoric

În anul 1981, pe 21 noiembrie, preotul Christdas venea la Sunderpur şi se muta într-o colibă din lut, punând astfel piatra de temelie pentru proiectul Little Flower. Unii dintre prietenii săi l-au însoţit: chiar şi pacienţi bolnavi de lepră, camarazi si asistenţi de la proiectul pentru bolnavii de lepră din Titagarh, pe care preotul indian – fost călugăr al Misionarilor Carităţii – l-a condus mai mulţi ani la rând.

Statisticile arată că 62% dintre bolnavii de lepră trăiesc în India, iar 40% din ei în Bihar, ceea ce face ca situaţia de acolo să fie cea mai gravă din toata India. Doar 38% din populaţie este alfabetizată şi numai 12% dintre femei ştiu să citească şi să scrie.

Din totalul de 1 miliard de locuitori ai Indiei, 100 de milioane trăiesc în Bihar. Aceasta era situaţia înainte de separarea lor, acum câţiva ani. Acum Bihar este împărţită în 39 de regiuni – Little Flower fiind localizată în East Champaran, care are o populaţie de 3,5 milioane de locuitori. De-a lungul acestor 25 de ani, mica floare a început să înflorească și să sporească, dând naştere unei generaţii noi şi sănătoase. Pentru această generaţie, lepra este de domeniul trecutului şi nu mai înseamnă disperare.

Mai multe informaţii despre acest proiect găsiţi pe www.littleflower.at.