Fiți bineveniți în Lumea lui Mortimer!

Fiți bineveniți în Lumea lui Mortimer!

Veți afla lucruri fantastic de interesante,
știri despre prietenii noștri de pretutindeni și
subiecte incitante pe teme variate.

Vă încurajăm să-i însoțiți pe Mortimer,
Unchiul Godfrey și prietenii lor
Malcolm & Betty în aventurile lor extraordinare!

Malcolm and the dragon cold

Vino să sărbătorim apariția primei cărți de aventuri a lui Mortimer! În “Malcolm and the dragon cold” poți să-i insoțești pe Mortimer și prietenii lui într-o incitantă călătorie. O carte frumos ilustrată, care îi va pasiona pe cei mici și cei mari deopotrivă!                                                                                      În fiecare sediu Mortimer vor fi disponibile atât ediția în engleză cât și cea în germană (ISBN: 978-3-942774-12-3, 40 pagini A4, 15.85 €).                        Ediția în germană poate fi comandată și pe Amazon.

Malcolm and the dragon cold

Personajele noastre sunt de acum disponibile sub forma unor haioase păpuși de deget. Sunt potrivite pentru mini scenete în cadrul lecțiilor de engleză de la Mortimer English Club, dar vă pot ajuta și in activitățile de acasă, de exemplu la redarea poveștii Malcolm and the dragon cold.
Vi le doriți și voi? Contactați-ne aici.

Postere cu Morty și prietenii lui

Morty și prietenii lui pregătesc bunătăți de Crăciun

Morty și prietenii lui sărbătoresc Halloween-ul

O lecție de istorie în stilul lui Mortimer!

Morty este cu adevărat norocos, poate călători în trecut și în viitor și experimenta lucruri noi; el învață mult mai mult decât ar fi făcut-o citind într-o carte de istorie! Ultima lui călătorie l-a purtat în timp până în anul 1625, chiar în vremea mușchetarilor, la curtea regelui Ludovic al XIII-lea. Mortimer și prietenii lui tocmai v-au adus câteva ghicitori și poze amuzante din această escapadă. Descărcați și tipăriți gratuit “Lumea lui Mortimer”, click aici sau pe imagine!
Lumea lui Mortimer – ghicitori și poze colorate despre mușchetari (fișier PDF, 2 pagini, cca. 661 KB). Notă: Ca să puteți vizualiza și tipări documentul în format PDF, aveți nevoie de programul Adobe Reader. Dacă nu aveți instalat acest program, îl puteți descărca gratuit accesând butonul Adobe Acrobat Reader

Mușchetarii, soldați sau gărzi?

Înțelesul actual al cuvântului mușchetar are la bază romanul scriitorului francez Alexandre Dumas, “Cei trei mușchetari”. Au fost turnate multe filme despre aventurile lui Athos, Porthos, Aramis și d’Artagnan, astfel că aceste personaje și-au creat propriul loc în cultura modernă.
De fapt, mușchetarul era nici mai mult nici mai puțin decât un soldat a cărui armă era muscheta. Aceste arme vechi se foloseau în Europa de la sfârșitul secolului al 16-lea. 
Erau foarte grele și, de aceea, extrem de dificil de folosit. O muschetă putea cântări 15 kilograme, aproximativ greutatea unui geamantan sau rucsac greu din zilele noastre. Ca să nu mai vorbim despre muniție și praful de pușcă ce trebuiau cărate! Și parcă n-ar fi fost de ajuns, soldații aveau nevoie de un suport de lemn care să susțină muscheta când ținteau și trăgeau. Imaginați-vă ce greutate aveau de transportat acești soldați!
 
În schimb, mușchetarii pe care îi știm din povestea lui Alexandre Dumas erau mai puțin înarmați și în mare măsură ne-au fost descriși luptând cu spada, nu cu muscheta. Așa numiții “Mușchetari ai Gărzii Regelui” erau o unitate specială a armatei franceze și primeau ordine direct de la rege. Majoritatea membrilor erau nobili și una din atribuțiile lor era cea de a-l însoți pe rege în călătoriile lui.